בחירת קמין ביתי

מאת: יפית ניר דהאן
קמין ביתי הינו פריט פרקטי לחימום המבנה, ואלמנט
עיצובי לבית.
ישנם מספר שיקולים בבחירת קמין מתאים: תקציב, תשתית, תחזוקה ואפקטיביות החימום.

2 סוגים עיקריים של קמין:
•קמין עצמאי (FREE STANDING)- מונח בחלל המבנה,
זול וקל להתקנה, ניתן לשינוי מיקום בחלל. לעיתים
מצריך תשתית מוקדמת
•קמין מובנה – להתקנה בתוך גבס, אבן, מתכת ועוד. מותאם אישית ועיצובית לחלל הבית. קמין מסוג זה דורש תכנון מוקדם והיצמדות להוראות התקנה

בשוק קיימים מגוון רחב של קמינים, בעלי אופן פעולה שונה:
קמין גז –
בעל יעילות חימום גבוהה מצד אחד, ואינו דורש תחוקה מרובה מאידך. עם זאת עלותו גבוהה הן ברכישה והן בתפעול. קמין מסוג זה מחייב תשתית לארובה ותשתית גז.
קמין עצים –
גם הוא בעל יעילות חימום גבוהה, אך זול יותר בהשוואה לגז, ובנוסף מקנה אווירה חמה ואותנטית לשימוש בקמין. עם כל זאת, דורש תחזוקה גבוה, מקום אחסון לאביזרי העזר להפעלתו ונחשב כמזהם ופולט ריח. קמין מסוג זה מחייב תכנון מוקדם לארובה.
קמין חשמלי –
פשוט להתקנה, לא דורש תחזוקה רבה ובעיקר בטיחותי מאחר ואין צורך בחומרים דליקים ואין חימום יתר. עם זאת אפקטיביות החימום שלו היא נמוכה ועל כן מתאים לחללים קטנים יותר.
קמין ביו אתנול –
מרשים ואסתטי, התקנה תחזוקה ותפעול פשוטים. קמין זה נחשב לקמין בעל "אוויר נקי" מאחר ופועל ללא פליטת עשן או גזים רעילים. עם זאת – נחשב מהפתרונות היותר יקרים מאחר ומחיר רכישתו והפעלתו גבוהים, אפקטיביות החימום שלו נמוכה ולכן מתאים לחללים קטנים אך מצד שני מתחמם מאוד (חשוב בסביבת ילדים). כמו כן, למרות שאינו פולט עשן, יש צורך באוורור.

טיפ למתכננים – קמין עצים יכול להיות בעייתי על על פי רשויות רבות ויש לבדוק זאת מראש.

לסיכום, בכדי להוסיף קמין ביתי אנו צריכים לתכנן בשלב ראשוני את התשתית, על מנת לא להתפשר על המיקום , הסוג, אפקט החימום, תוך תשומת לב על על הצרכים האישים של הלקוח – התקציב, ובסוג החימום המועדף.

עוד כתבות

בית חכם

מאת:גילי כהן, חשמלאי בית חכם מאפשר ניהול מתקדם ע"י אוטומציה